peeling

Peeling cukrowo-pomarańczowy


Przygotowanie domowego peelingu jest bardzo proste. Cukrowy peeling jest idealny do twarzy, ponieważ cukier z każdym ruchem masażu rozpuszcza się i nie podrażnia skóry. Do cukrowego peelingu możesz dodać cynamon, miąższ z laski wanilii lub sok i skórkę z pomarańczy. Ten ostatni składnik jest moim ulubionym.

 

peeling

 

Peeling cukrowo-pomarańczowy

2 łyżki cukru trzcinowego wymieszaj z niewielką ilością oliwy z oliwek lub olejku kokosowego. Dolej 2 łyżki soku z pomarańczy i odrobinę startej skórki, aby uzyskać niepowtarzalny aromat. Taką gęstą papką można rozpocząć masaż skóry. Masaż wykonuj kolistymi ruchami, a gdy cukier już się rozpuści masuj jeszcze chwilę. Resztki peelingu należy spłukać letnią wodą.

 

Peeling cukrowy odświeża skórę, usuwa martwy naskórek, odblokowuje pory i zapobiega pojawianiu się niedoskonałości. Pomarańcz w składzie tego peelingu jest bardzo istotny. Oprócz pięknego zapachu zapewni młody i promienny wygląd oraz dostarczy skórze witaminy C.

 

Wskazówka

Pamiętaj, aby peelingi wykonywać min. 3 dni przed wielkim wyjściem, czy przed wystawieniem skóry na działanie promieni słonecznych czy mrozu. Nowy naskórek jest podatny na podrażnienia w wyniku silnego działania warunków atmosferycznych. Polecam wykonanie takiego peelingu w piątkowy wieczór. Po ciężkim tygodniu pracy musisz odprężyć swoje ciało. Aromat pomarańczy świetnie dopieści twoją skórę i zmysły. Nigdy nie powinno się nakładać peelingu zaraz po depilacji, na skórę podrażnioną, czy z wysypką.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *